Украинският черноморски град Одеса отново е атакуван с дронове. Сирените бяха задействани в 02.30 ч.Жителите

...
Украинският черноморски град Одеса отново е атакуван с дронове. Сирените бяха задействани в 02.30 ч.Жителите
Коментари Харесай

Нова атака с дронове и експлозии в Одеса, Зеленски отхвърли призив на папа Франциск

Украинският черноморски град Одеса отново е нападнат с дронове. Сирените бяха задействани в 02.30 ч.

" Жителите на Одеса и Одеска област да се укрият до отбой на паниката, значимо е ", съобщи ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в " Телеграм ", съобщи Българска телеграфна агенция. 
Прочетете още
Дроновете са доста и летят на вълни от акваторията на Черно море, показват локалните медии.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски отхвърли апела на папа Франциск за мирни договаряния с Русия, определяйки го като " виртуално ходатайство " от разстояние, съобщи Ройтерс.

Зеленски не разяснява директно Светия отец или позицията му в постоянното си вечерно видеообръщение, само че загатна, че идеята на папата няма нищо общо с напъните на религиозните фигури в Украйна да оказват помощ на страната, отбелязва Ройтерс.

" Те ни поддържат с молебствия, с диалози и с каузи. Това в действителност представлява връзката сред църквата и народа ", уточни Зеленски.  " А не отнякъде на разстояние от 2500 км да се прави виртуално ходатайство сред някой, който желае да живее, и някой, който се пробва да те унищожи ", добави украинският президент.

Швейцарската социална телевизия в събота разгласява на уеб страницата си фрагменти от интервю с главата на Римокатолическата черква, записано предишния месец, в което той прикани Украйна да " има куража да развее бялото знаме " и да договаря за преустановяване на войната с Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР